Praktijk

De praktijk bestaat sinds 1990 en richt zich op behandelingen met fysiotherapeutische- en manueeltherapeutische technieken. De behandelingen vinden zowel plaats in de praktijk als aan huis, indien men niet bij machte is naar de praktijk te komen. Veel aandacht wordt besteed aan het bewust omgaan met het eigen lichaam, om zodoende klachten te kunnen vermijden en/of ze eerder en beter te laten herstellen. Dit laatste is vooral belangrijk bij werkgerelateerde klachten, zoals RSI (tegenwoordig KANS genoemd).
Specialisaties zijn onder andere handrevalidatie, behandeling van ouderen.

                                                               

De manueel-therapeutische technieken zijn technieken volgens de methode “van der Bijl” en het Mulligan concept.
Bij de eerste methode wordt pijnloos, binnen de fysiologische grenzen in gewrichten drie-dimensionaal bewogen, met het doel de normale functie van de gewrichten weer te herstellen. Bij deze technieken is geen sprake van “kraken” en ze zijn daarmee dus volstrekt ongevaarlijk. De resultaten zijn soms spectaculair. Ook is aangetoond, dat deze technieken een gunstige invloed hebben op klachten als coxarthrose (slijtage van het heupgewricht).

De tweede techniek, volgens Mulligan geeft soms spectaculaire resultaten, waarbij zelfs langer bestaande klachten (jaren) binnen enkele minuten kunnen verdwijnen.
Deze methode is pijnvrij en heeft (mits geïndiceerd) direkt resultaat.

 

Powered by CMSimple, Webdesign & realisatie: Wouter Siteur